Verplaatsing koetstocht door hitte in Almelo

Morgen, zondag 30 juni, belooft het 29 graden te worden met een westen (hoge luchtvochtigheid) wind. Dit resulteert in plakkering weer en dat is voor niemand fijn. Vele koetsiers melden zich af en anderen maakten zich best zorgen om hun paard(en).

Daarom heeft de Organisatie van de Almelose Ruiterdagen besloten om de rit voor 30 juni af te lasten en deze te verplaatsen naar zondag 7 juli 2019, aanvang 11.00 uur (half uur later).

De tocht start nu om 11.30 uur bij het oude Indi√ęterrein en gaat eigenlijk z.s.m. de stad uit richting de Gravenallee en de Wateregge. Na een route door de prachtige natuur van Almelo gaat het via een stukje Tubbergen richting Zenderen, waar het fotomoment zal plaatsvinden bij het Klooster aldaar. Na een korte pauze gaan wij richting Bornerbroek, waar de koetsiers en hun meerijders een lunch aangeboden krijgen door de organisatie.

Na de lunch gaat de tocht via een stuk van de doorbraak door het Nijreesbos Almelo weer in. Langs TMZ het Weggeler richting het centrum. Via de Hofkampstraat zullen zij de Grotestraat in komen, langs het Catharina Amalia Plein richting de Koornmarkt waar rond 14.15 uur de laatste pauze zal worden gehouden.

Op het moment dat er vanuit het Twents Hippisch Centrum het teken komt dat de wedstrijd bijna ten einde is zal de tocht via de Grotestraat, Boddenstraat door een stukje oud Almelo naar het concoursterrein gaan, waar omstreeks 15.15 uur het defilé zal plaatsvinden en natuurlijk de prijsuitreiking van de mooiste aanspanning, het span met de mooiste gangen en de aanmoedigingsprijs.

Twents Hippisch Centrum Almelo