Landelijke finale KNHS Hartog Lucerne Trophy verreden in Almelo

In Almelo werd afgelopen weekend, met 34 graden, de finale van de KNHS Hartog Lucerne Trophy verreden en niet alleen door de warmte, was het een zinderende finale. Geertje van Aarle stond in de tussenstand aan de leiding, maar werd door de nummer twee, Yvonne van Dis van de overwinning afgehouden en zij ging er de prachtige deken & zadeldek van Hartog en twee goed gevulde enveloppen vandoor.

De KNHS Hartog Lucerne Trophy bestaat uit een reeks van 8 wedstrijden in de categorie D/E pony’s klasse Z waarvan je er minimaal drie moet rijden. Rijdt je meer wedstrijden dan tellen de drie beste resultaten. Deze selectiewedstrijden waren o.a. in De Mortel, Hoge Hexel, Exloo, Ambt Delden, Geesteren, Zuid Wolde, Oudkarspel en Delft. Met tijdens de Almelose Ruiterdagen de finale in Almelo. Daar kwamen 16 deelnemers aan de start bij flinke temperaturen.

Onder het toeziend oog van de bondscoach van de pony’s en een vertegenwoordigster van de Hartog Lucerne beoordeelde jurylid, dhr. Richard Kaptyn het eerste parcours met stijlpunten. Het eerste parcours werd gewonnen door Quinty Keur. Het tweede parcours was een parcours direct op tijd, beoordeeld door jury’s Jan Warse de Vries en Geert Schotman, en werd gewonnen door Jaydee Janssens. De plaatsing van het eerste en het tweede parcours werden bij elkaar opgeteld en dat maakte dat Yvonne van Dis, tweede in beide rubrieken met de winst aan de haal ging.

Foto: Lotte Klumper

Winnaars KNHS Hartog Lucerne Trophy:

  1. Yvonne Van Dis met Emilinda (Oostmoerse Ruiters, PC.)
  2. Mel van der Kamp met Garfield (Nieuwleusen, PC.)
  3. Quinty Keur met Kinka’s Boy (Noord-Hollandse, PC)
Twents Hippisch Centrum Almelo