54ste editie verplaatst naar 2021

In verband met het coronavirus wordt de 54e editie van de Almelose Ruiterdagen verplaatst naar 2021.

Het is erg jammer voor ons maar wij willen solidair zijn met al onze sponsoren die het nu moeilijk hebben en met alle patiënten die getroffen zijn door dit virus.

Net als vele andere landen in de wereld is ook Nederland ernstig getroffen door het coronavirus. Erg vervelend voor diegenen die hiermee te maken hebben of krijgen maar ook de maatregelen die het RIVM neemt in samenspraak met de overheid hebben verstrekkende gevolgen.

Nederland leeft in het ongewisse. Op dit moment, eind maart, is er nog geen zicht op wanneer het virus in bedwang is en hoe de maatregelen zich ontwikkelen. Mensen mogen niet meer werken, scholen zijn gesloten, sportbedrijven zitten dicht, zo ook ons Twents Hippisch Centrum in Almelo.

Ook vele nationale en internationale evenementen zijn inmiddels uitgesteld of worden verplaatst naar later in het jaar of 2021. Inmiddels zijn in Nederland alle evenementen, festiviteiten en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden en de kans dat deze termijn nog wordt verlengd is zeker aanwezig.

Daarnaast hebben vele bedrijven het moeilijk. Omzetten worden lang niet altijd gehaald, personeel moet naar huis en liquiditeit is bij menig bedrijf een zorg in deze tijd. Mede daarom kiest het bestuur van de Almelose Ruiterdagen ervoor om juist nú onze sponsoren te vrijwaren van extra lasten t.g.v. de Almelose Ruiterdagen.

Het bestuur van de Almelose Ruiterdagen heeft daarom ook besloten om de 54e editie van de Almelose Ruiterdagen dit jaar niet door te laten gaan en uit te stellen naar juni 2021. De definitieve datum wordt nog kenbaar gemaakt.

Indien de maatregelen wel eerder worden versoepeld, willen wij wel proberen om in de beide weekenden (13 en 14 juni pony’s en 20 en 21 juni paarden) dressuur en springwedstrijden te organiseren om zo onze deelnemers toch nog te kunnen laten genieten van hun sport. Daarvan zullen wij u dan zeker op de hoogte stellen.

De Almelose Ruiterdagen zijn in het verleden opgericht om te zorgen voor het onderhoud en instandhouding van het Twents Hippisch Centrum in Almelo en ter ondersteuning van de Looleeruiters. Het zal iedereen duidelijk zijn dat het voor beiden een zwaar jaar zal worden en hopen dan ook dat wij in het najaar wat extra concoursen kunnen organiseren.

Het besluit wat het bestuur heeft moeten nemen, en het is de eerste keer in de 54-jarige geschiedenis van ons evenement, betreuren wij zeer. Onze vele tientallen vrijwilligers zijn hierdoor aangeslagen maar hebben vanzelfsprekend wel begrip voor de situatie.

Wij maken ons ook zorgen over al die mensen die door dit virus ernstig zijn getroffen. Wij leven met alle betrokkenen mee en wensen hen sterkte en waar mogelijk van harte beterschap toe en hopen u dan allemaal in goede gezondheid te mogen ontmoeten op de 54e editie van de Almelose Ruiterdagen in 2021.

Twents Hippisch Centrum Almelo