Authentieke tocht in Almelo wordt in verband met de hitte afgelast

De weersverwachtingen voor komende zondag – 25 juni – zijn dat rond de 30 graden gaat worden.

Wij hadden een deelnemersveld uit heel Nederland, mede omdat het een gejureerde rit was vanuit de Nederlandse Vereniging voor Traditioneel Gerij (NVTG). Maar omdat het zo warm is en de paarden dan zolang op de wagen moeten staan, alsmede dan nog een rit moeten rijden in authentieke kleding (dat is vaak ook geen verkoelende kleding) is het met 30 graden bijna niet te doen.

Wij begrijpen dat dit meerdere menners die niet zo zien zitten en hebben besloten om niet mee te doen. Meerdere spannen hebben zich dan ook bij voorbaat al afgemeld en daardoor komen wij ruim ons onder streefaantal.

De organisatie van de Almelose Ruiterdagen heeft dan ook besloten, in het belang van menner en dier, om iedereen tijdig op de hoogte te stellen dat deze tocht voor dit jaar niet doorgaat. Wij hopen dat het volgend jaar wel doorgang kan vinden.