Beter een goede buur…

Dan een verre vriend. Een gezegde dat zeker voor de relatie tussen De Almelose Ruiterdagen en De Gravenruiters geldt. Al vele jaren hebben De Gravenruiters en de organiserende vereniging van De Almelose Ruiterdagen, De Looleeruiters, een hechte band. Zo heeft de Almelose Ruiterdagen bijgedragen aan een nieuwe koets voor het huifbedrijden en hebben de pony’s van De Gravenruiters een aantal maanden op de manege van de Looleeruiters gestaan tijdens de start van de bouw van hun nieuwe manege.

De Gravenruiters maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking onder professionele begeleiding kunnen paardrijden. Mensen met een meervoudige beperking kunnen bij De Gravenruiters huifbedrijden. Kun je niet op een paard zitten maar wil je wel bewegen met een paard? Leer dan Mennen! In het meidenproject ontwikkelen meiden met sociaal / emotionele problemen hun weerbaarheid, zelfstandigheid en talenten. Daarnaast wordt sociale re-integratie en dagbesteding aangeboden waardoor mensen deelnemen aan de maatschappij.

Ook op de Almelose Ruiterdagen zullen vrijwilligers vanuit De Gravenruiters hun uiterste best doen. Zij zijn op meerdere vlakken actief om te helpen alles in goede banen leiden. Bij het ringmeesteren, achter de bar en achter de schermen zijn zij elke dag te vinden. Op deze manier helpen we elkaar vooruit, Noaberschap zoals we op z’n Twents zeggen.