Datum Almelose Ruiterdagen 2024

Wij kijken terug op een geslaagde 55e editie van de Almelose Ruiterdagen. De organisatie is de laatste tijd druk bezig geweest om de editie van 2023 te evalueren en is momenteel alweer bezig om de lijnen voor 2024 uit te zetten. Er zijn veel goede ideeën geopperd om ons evenement nog beter te maken dan […]

Authentieke tocht in Almelo wordt in verband met de hitte afgelast

Omdat de weersvoorspelling aangeeft dat het 30 graden gaat worden heeft de organisatie besloten om de authentieke tocht niet door te laten gaan.

Aanpassing springen vrijdag 23 juni

Vrijdag 23 juni gaan wij springen over twee terreinen

Het springen over het hele terrein is dit jaar nieuw voor ons en vergt ook voor ons enige gewenning. Daardoor blijkt dat wij voor vrijdag 23 juni te veel deelnemers hebben aangenomen. Om toch iedereen de kans te geven om te springen gaan wij – voor één dag – terug naar het oude systeem: Klassiek – met ingebouwde barrage op terrein zuid en 2-fasen op terrein noord.
Vanaf zaterdag springen wij wel weer over het hele terrein.

Succesvol ponyweekend, op naar de paarden!

Afgelopen weekend heeft de Almelose Ruiterdagen een druk en positief ponyweekend beleefd. De temperaturen liepen op tot 32 °C maar dat mocht de pret niet drukken. Elke dag werd er sportief gestreden in de diverse rubrieken, zowel in de dressuur- als in de springpiste. Ook naast de piste was er genoeg te beleven.

Almelose Ruiterdagen 2023 is AAN!

De 55e editie van de Almelose Ruiterdagen is in volle gang. Na een succesvolle en drukke eerste dag is het ook vandaag erg gezellig op ons terrein. Zowel het springen als dressuur loopt goed, ook in ons vernieuwd horecaplein is er veel levendigheid.

Ridersbook Online

Nieuw dit jaar is het Ridersbook. Hét hulpmiddel voor alle deelnemers om je weg te vinden op ons terrein/evenement.
Alles wat je moet weten staat bij elkaar in deze handige handleiding, Waar zijn de toiletten, welke proeven worden er verreden, waar kan ik de EHBO vinden, etc. Compleet met plattegrond!

Springruiters opgelet!

(Bijna) alle dressuurrubrieken zitten vol, maar… In een aantal mooie springrubrieken is er nog ruimte om mee te doen met deze editie van de Almelose Ruiterdagen. Wacht niet te lang, want vol=vol!

Koetsentocht 2023

Ook dit jaar wordt er door de organisatie van de Almelose Ruiterdagen weer een koetsentocht georganiseerd. De route van de koetsentocht begint vlak bij het terrein van ons evenement en loopt via de mooie plekjes die de gemeente Almelo rijk is.