Happy Athlete Prijs

Deze prijs heeft als doel om de aandacht die de KNHS besteedt aan welzijn en het correct opleiden van het paard op een positieve manier te benadrukken. Het betreft een pilot waarin we een aanmoedigingsprijs hebben geïntroduceerd om paardvriendelijk rijden te bevorderen.

De Almelose Ruiterdagen heeft dit initiatief overgenomen en besloten om deze uit te schrijven.
De combinaties worden op het voorterrein (losrijbaan) op de harmonieuze samenwerking tussen ruiter en paard beoordeeld en kan voor zowel dressuur als springen worden uitgereikt.

De volgende vier criteria worden door de jury meegenomen:

  1. Er is sprake van een goede samenwerking tussen ruiter en paard (harmonie)
  2. De combinatie geeft een ontspannen en ongedwongen indruk
  3. Het paard is meewerkend
  4. De ruiter toont een positieve houding richting het paard en de omgeving.
De Almelose-Ruiterdagen heeft besloten om dit voor de pony’s uit te schrijven over alle finalisten op zondagmiddag. Deze prijs is gewonnen door de jeugdige amazone “Lette Duijts met de pony Krien’s Dion.”

Jurylid Edwin Langevoort, die deze taak op zich heeft genomen, vond dat de amazone de pony correct en goed voorstelde, zeker zich onverstoord voorbereide in zware weersomstandigheden.

In de paardenweek zal deze rubriek weer uitgeschreven worden maar het zal niet van tevoren bekend gemaakt worden op welke dagen en of over wel dagdeel het gaat. Hiermee worden de ruiters en amazones verrast en blijven ze scherp, zodat goed paardrijden altijd beloond wordt.

Happy Athlete prijs bij de paarden

Dinsdag 18 juni is op de Almelose-Ruiterdagen voor de eerste keer in de paardenweek de Happy Athlete prijs uitgeschreven. Dit gebeurde voor de rubriek “Team Challange.” Ruiters van verschillende niveau ’s, van B tot en met M2, en met meer of minder wedstrijdervaring deden mee met deze challenge.

Helaas waren de weersomstandigheden niet ideaal, maar wel voor iedereen gelijk. Jurylid Daisy Kuipers vond dat de winnares “Amke Pot met Josefine van de Wuitekamp” ook onder deze weersomstandigheden haar paard het prettigste en correct voorbereide.

Na afloop was de winnares verrast dat ze de prijs gewonnen had en kreeg van haar begeleiders te horen dat goed paardrijden altijd beloond wordt. Daarnaast waren ook de omstanders verrast en blij met dit initiatief.

Wanneer de Happy Athlete Prijs tijdens de Almelose Ruiterdagen herhaald wordt, word niet vooraf bekend gemaakt. Dus ruiters en amazones: correct paardrijden wordt altijd beloond!