Prachtig ponyweekend in Almelo

Na twee jaar van afwezigheid door corona ging afgelopen vrijdag rond het middaguur weer voor het eerst de bel op het terrein van de Almelose Ruiterdagen waarmee de 54e editie van de Ruiterdagen een feit was. Honderden deelnemers hebben hier met smart op gewacht. De camping was overvol en ook de stallen waren vol.

Het weer was wel even een dingetje want zaterdag was het beste wel warm met temperaturen rond de 30 graden en een dag later was het dik 10 graden koeler en regende het, maar dat mocht de pret niet drukken, want de deeknemers waren allemaal erg enthousiast.

Dagelijks begonnen wij rond de klok van 9 uur met de sport en op zaterdag was toch wel een van de hoogtepunten de “strijd de provinciën”. Een strijd waar vier deelnemers per provinciën tegen elkaar streden, maar vooral het publiek was erg enthousiast. Was echt zo’n wedstrijd waar het publiek met samengeknepen billen naar kon kijken. Drenthe ging er overigens met de winst vandoor.

De playbackshow was weer een feest als vanouds. Honderden hossende mensen in de tent die eerst genoten van de show en later van de afterparty onder leiding van DJ Exes.

Ook de zondag bracht prachtige sport en voor heel veel bezoekers, maar ook vrijwilligers, was het best leuk om voetballer Robin van Persie op het terrein tegen te komen, want zijn dochter Dina deed mee en zelfs nog niet onverdienstelijk want zij werd finalist in de klasse Z1.

En dan natuurlijk de hoogtepunten die altijd veel publiek trekken: de kür op muziek waarbij Sissi Gijssen er met de winst vandoor is gegaan. Bij de springen is het Kent en Master zadel uitgereikt door Heleen Klumper, Master Sattlefitter, aan Vera Spijkers die het parcours over meerdere natuurhindernissen foutloos op haar naam schreef.

Kortom een geweldig weekend wat smaakt naar meer en dat begint als op maandag 20 juni tot zondag 26 juni want dan komen de paarden aan de beurt. Zeven dagen paardensport in Almelo met ook weer een prachtig rand programma, waarbij de feestavond op vrijdag met showband Da Vinci toch wel een van de hoogtepunten is.

Maar natuurlijk op donderdagavond ook het ringsteken, vrijdagavond een datingavond voor paardenmensen en een leuk sport en spel programma is de moeite waard.

De toegang is gratis.