Veranderd springprogramma

Het springprogramma zal er dit jaar totaal anders uit zien dan de voorgaande edities, we hebben namelijk diverse verbeteringen doorgevoerd. Eén van die verbeteringen is dat het inrijden tijdens de paardenweek niet meer plaats zal vinden op het (kleine) inrijterrein “zuid’, maar in plaats daarvan gebruiken we een gedeelte van de springpiste als inspringterrein. Hierdoor is er meer dan voldoende ruimte beschikbaar voor het inspringen.

Daarnaast zal de springpiste niet meer in twee gedeeltes opgedeeld worden, maar zal er gesprongen worden over het gehele terrein. Op de springpiste zullen 2 parcoursen door elkaar worden uitgezet, waarbij eerst het ene parcours gesprongen wordt, nadat een andere ruiter dat parcours ook gesprongen heeft kan worden aangevangen met het tweede parcours.

Op zaterdag 17 juni (ponyweekend) zullen we, net als voorgaande editie, weer de strijd der provinciën voor de klassen 110 t/m 130 cm aanbieden. De zondag van de pony’s (18 juni) staat in het teken van de Grote prijs van Almelo over twee manches inclusief barrage.

Vanaf woensdag 21 juni beginnen we met het springen voor de paarden. Met als hoogtepunten onder andere: het 40+ springen en de Ride & Drive op vrijdag en het teamspringen op zaterdag. De zondag sluiten we af met de Grote Prijs van Almelo voor 130/135 cm over 2 manches met eventuele barrage.

Alle veranderingen die we gaan doorvoeren is teveel om hier op te noemen, kijk daarvoor even op het vraagprogramma dat binnenkort online komt. Kortom: er is genoeg reden om je in te schrijven op 1 april. We zien jullie graag op de Almelose Ruiterdagen dit jaar.