Renovatie wedstrijdbodems

De inrij- en wedstrijdbodems op het terrein van de Almelose Ruiterdagen hebben een grote renovatie ondergaan. Zowel de spring- en dressuurpiste als de bodem van het inrijterrein zijn weer als nieuw.

Van de harde gedeelten van het springrijterrein is de toplaag helemaal verwijderd en vervangen voor nieuwe bodem. De harde toplaag die van het springterrein af is gekomen is vermengd met nieuw zand, hiermee is “inrijterrein noord” weer helemaal als nieuw gemaakt. Van de springpiste is de hele onderlaag opnieuw doorgevreesd en vermengd met nieuw zand, waarbij er bij de zachte gedeeltes extra vezels zijn toegevoegd. Hiermee is de springpiste weer op het niveau zoals hij was toen hij 16 jaar geleden werd gelegd.

Ook de dressuurpiste is flink onder handen genomen. De gehele piste is doorgevreesd en daar waar nodig is er nieuw zand en vezel bij op gekomen. Daarnaast houden wij dit jaar in ons programma extra ruimte vrij om tussen de wedstrijden door de bodem in topconditie te houden, zowel bij het springen als de dressuur.

Al met al is het een hele klus geweest; onder andere: 300m3 zand, 100m3 vezels, 120 manuren, 3 liter koffie en heel wat inzet was er nodig om de banen weer als nieuw te krijgen. Wij gaan er van uit dat jullie allemaal het positieve verschil zullen merken tijdens de aankomende editie, wij in ieder geval al wel!