55e editie Almelose Ruiterdagen

Al sinds 1967 wordt de Almelose Ruiterdagen georganiseerd. Doordat er in de twee coronajaren geen mogelijkheid was tot het houden van ons evenement staat aankomende juni alweer de 55e editie op het programma. Deze editie van de Almelose Ruiterdagen beloofd dan ook een bijzondere te worden.

De organisatie heeft deze jubileumeditie aangegrepen om een aantal grote verbeteringen aan te brengen aan het evenement. Zo gaan we in de paardenweek over het gehele terrein springen. Dit levert een aantal voordelen op. Niet alleen is het natuurlijk geweldig om op zo’n groot terrein je parcours te mogen springen, ook is hierdoor de mogelijkheid ontstaan om een gedeelte van de baan te gebruiken voor het inrijden, waardoor een te kleine inrijdbak verleden tijd is.

Nieuw dit jaar is dat er Subtop wordt verreden op ons terrein. De maandag en dinsdag zullen de ruiters en amazones in de klassen ZZ-Zwaar, Grand Prix Intermediair I & II en Prix St. Georges hun proeven rijden.

Daarnaast wordt er een gezellig strodorp gecreëerd waar je terecht kan voor een lekkere hap, broodjes, snoep, ijs en een drankje. Ook kan je hier bijvoorbeeld je (vergeten) aankopen doen voor alle paardenbenodigdheden, een afspraak maken om je eigen reels voor Instagram te laten maken en de kledingzaak bezoeken. In tegenstelling tot eerdere berichten gaan we in het strodorp ook de prijsuitreikingen houden om overlast op de dressuurringen te voorkomen.

Het bestuur van de Ruiterdagen heeft dit jaar ook een flinke investering gedaan. De gehele wedstrijdbodem, dus zowel de inrijdterreinen, het dressuurterrein en de springpiste, is volledig voorzien van een nieuwe All Weather bodem. Dit garandeert weer optimale prestaties onder alle weersomstandigheden.

De inschrijvingen voor deze editie waren boven verwachting. Bijna alle stallen, campingplaatsen en rubrieken hebben momenteel wachtlijsten. Er zijn alleen nog wat plekken in de springrubrieken die gevuld kunnen worden. Dus: ben je springruiter en heb je je nog niet ingeschreven? Wees er snel bij, de verwachting is dat ook deze rubrieken binnen afzienbare tijd vol zullen zitten!

Inschrijven kan nog tot 1 juni via ons eigen inschrijfprogramma.