Springruiters opgelet!

Tijdens ons ponyweekend, van 14 t/m 16 juni, hebben we op zaterdagavond weer de Strijd der Provinciën. Een wedstrijd voor teams van pony’s die startgerechtigd zijn voor 100-110-120 cm. De ponyruiters komen zoveel mogelijk uit dezelfde provincie.

Daarnaast staat de dinsdagavond, 18 juni, in het teken van een leuk spelelement. Wij organiseren namelijk een menmarathon voor ruiters! De ruiters rijden een menparcours op tijd. Elk team bestaat uit 2 ruiters (pony of paard) die 2 manches rijden. Afgeworpen balletjes en/of foutief parcours leveren 5 seconden straftijd op.

Als kers op de taart is er op zondag 23 juni de grote prijs van Almelo, deze is open voor ruiters die deze week al eerder gestart zijn in de 130-135-140 cm. Een wedstrijd over 2 manches. Een erg leuk wedstrijdonderdeel voor de ruiter maar zeker ook als toeschouwer!

Natuurlijk heeft de 56e editie van de Almelose Ruiterdagen nog veel meer te bieden, daarover binnenkort meer!